A Városligeti Fasor kiemelt ingatlanjai közé tartozik a 47-49. szám alatti Resonator Parkban elhelyezkedő két gyönyörű villaépület, a Kőrössy Albert Kálmán saját részére épített magánvilla, valamint a Klösz György fotográfus műteremként és a családi élettérként is szolgáló lakóház. Az épületegyüttes, valamint a külső környezetük a 2014–2015-ig tartó időszakban teljes körű rekonstrukción estek át. Az építés során szem előtt tartottuk az eredeti építészeti értékek megőrzését, és az épületek korhű módon történő felújítását.

kulso.jpg

A Kőrössy Villa átalakításával a legfőbb célunk az volt, hogy az elmúlt évtizedekben kizárólag irodaként szolgáló villaépület az eredeti rendeltetésének megfelelően, régi fényében ragyogva ismét egy nyitott, polgári közösségi térként működjön. Előremutató példát kívántunk nyújtani ahhoz, hogy miként képes a magántőke, a társadalmi felelősségvállalás fontosságát is szem előtt tartva, a környezete számára közösségformáló szerepet betölteni.

A rekonstrukcióhoz kapcsolódó belsőépítészeti átalakítás eredményeként az elegáns, szecessziós stílusú Kőrössy Villa falain belül 2016-ban megnyílt a több, mint 60 fő befogadására alkalmas Kőrössy Szalon, melynek tágas előadótermeiben a meghívott vendégek számára lehetőség van irodalmi, színházi, zenei, képzőművészeti események megrendezésére. A Szalon helyet adhat egyéb társasági vagy családi összejöveteleknek is.

 belso-ter3.jpg

A Resonator Park létrehozásának és az épületei felújításának a legfőbb üzenete az, hogy egy ilyen kivételes lokációjú és adottságú ingatlan komplex, példamutató minőséget jelentő fejlesztése csak úgy mehet végbe, ha a beruházó már a tervezés során ragaszkodik a korábban megépített értékek megmentéséhez és azok minél szélesebb körben történő bemutatásához, de egyúttal törekszik új hozzáadott értékek megteremtésére is.

Úgy gondoljuk, hogy a Resonator Park létrehozásával mindkét célkitűzést sikerült maximálisan teljesíteni, ráadásul büszkék vagyunk rá, hogy mindezt teljes egészében saját erőből finanszírozva, bármilyen külső forrás igénybevétele nélkül sikerült megvalósítanunk.